Loading...

Shqiptarët vendosin flamurin kuq e zi në kishën ilire në Ulqin

Më nismën Elida Jorgoni, presidente e Shoqatës Kombëtare “Foleja e Shqiponjave”, një grup i shqiptarëve kanë vizituar kishën ilire të ‘Shën Gjonit’ në qytetin arkeologjik të Shasit, ku Kisha Fashiste Serbe po përpiqet të grabitë dhe të bën kishë serbo-sllave.

Javën e kaluar atoritetët malazeze ia ndaluan Kishës Serbe që të kryenin liturgjinë serbo-sllave në rrënojat e kishës ilire të ‘Shën Gjonit’ në qytetin antik të Shasit, në Ulqin.

Grupi i shqiptarëve të veshur me veshje kombëtare u ngjit në kishë me një qëllim për të treguar se kjo kishë i përket shqiptarëve dhe jo sllavëve.

Edhe banorët e Ulqinit, vitine  kaluar dhe po këtë vit protestuan me forcë kundër ardhjes së Mitropoliti Amfilohije, duke e konsideruar atë një provokim të Kishës Ortodokse Serbe.

Grupi i shqiptarëve ngrehen flamurin shqiptar në kishën e ‘Shën Gjonit’ në Shas.

Check Also

Drejtori i American Jewish Committee, David Harris: Ja gjërat e përbashkëta midis Shqipërisë dhe Izraelit

David Harris, Drejtori Ekzekutiv i Komitetit Hebreo-Amerikan (American Jewish Committee) ka renditur gjërat e përbashkëta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...