Loading...

Lufta e Trojës është lufta e I Botërore? Elena Kocaqi: “U armatos e gjithë Europa, kështu që…”

Teksa ka qenë e ftuar në emisionin “Zonë e Lirë”, historiania Elena Kocaqi ka bërë të ditur idenë e saj se Elena e Trojës dhe rrëmbimi i saj nuk ishte shkaku i luftës midis këtyre fisive greke. Sipas Elenës, kjo luftë mund të konsiderohet si lufta e I Botërore.  “Fiset e tjera thoshnin se është armatosur e gjithë Europa, përfshirja e Afrikës së Veriut, territorit të Azisë dhe Europës çon në këtë ide që kjo luftë mund të konsiderohet si Lufta e I Botërore”, u shpreh Kocaqi. “Kjo periudhë mendohet që ka pasur një përplasje të madhe në kohë. Është lufta e parë e famshme se ka pasur edhe lufta të tjera më të mëdha”, tha Erald Kapri. “Ndoshta është lufta e parë e madhe mitike”, u shpreh Arjan Curri. Lexo më shumë tek ZONEELIRE.AL

Check Also

Drejtori i American Jewish Committee, David Harris: Ja gjërat e përbashkëta midis Shqipërisë dhe Izraelit

David Harris, Drejtori Ekzekutiv i Komitetit Hebreo-Amerikan (American Jewish Committee) ka renditur gjërat e përbashkëta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...